Bios Gård – mulighedernes område

Bios Gård er en overset mulighed

Mens diskussionerne om Jorn Torvets p-kælder rasede i medierne og på borgermøder for nogle år siden, var Bios Gård et totalt overset alternativ. Eller måske stadig et supplement? Her kan uden de store sværdslag både graves parkeringskælder og/eller opføres p-hus.

Adgangen kan optimalt foregå fra Vestergade med indkørsel ved Fakta, og enten over eller under Hostrupsgade eller med forsigtig overkørsel – hvis den med tiden bliver en ‘forbindelses-gågade’ mellem Vestergade og Nygade – som man også kan oplever et par steder på Strøget i København. Overkørsel vil kræve en lidt større port i Apotekergaarden – men det kan løses.

Underkørsel af Hostrupsgade vil til gengæld åbne mulighed for en arkade og street food fra porten ved den gamle Bio i Tværgade og hen til til Hostrupsgade – måske som en del af et p-hus over jorden, og hvor der stadig vil være mulighed for varelevering til både Vestergades og Nygades butikker fra bagsiden.

Og det havde været en langt bedre løsning for trafikken fra vest fremfor at trække den ned forbi søerne til Jorn Torvets p-kælders indkørsel ved Rådhusgade.

Når Fredens Går står færdig, og p-kælderen under den bliver forbundet med Jorn Torvets p-kælder, kan vi med fordel lade trafikken fra vest parkere i en p-kælder/et p-hus i Bios Gård, og den nord, syd og østfra kommende trafik parkere under Fredens Gård/Jorn Torvet med nedkørsel fra Christian 8.s vej.

Derved kan man sløjfe den meget dårligt disponerede indkørsel til Jorn Torvets p-kælder fra Rådhusgade, og i stedet bruge den unikke adgang til at forbinde handelsgaderne med den kommende Søfront og et nyt Museum Jorn.

Rådhusgade er den mest optimale forbindelse mellem handelsgaderne og Søfronten samt Museum Jorn, og bør ikke blot bruges som p-kælderindkørsel.
Porten over for indkørslen til Bios Gård skal udvides ved tilkørsel fra Vestergade
Kunne et P-hus i Bios Gård kombineres med en arkade fra Tværgade til Hostrupsgade?
Kunne et P-hus i Bios Gård kombineres med en arkade fra Bios port i Tværgade til Hostrupsgade?
Kunne et P-hus i Bios Gård kombineres med en arkade fra Tværgade til Hostrupsgade?
Kunne et P-hus i Bios Gård kombineres med en arkade fra Bios port Tværgade til Hostrupsgade?
Indkørsel - over eller under jorden - kunne let skabes fra Vestergade, så Hostrupsvej blev gågade og forbandt Vestergade og Nygade
Indkørsel – over eller under jorden – kunne let skabes fra Vestergade, så Hostrupsvej blev gågade og forbandt Vestergade og Nygade

3 tanker om “Bios Gård – mulighedernes område”

 1. Nu er en stor del af ideen med et parkeringsanlæg under Torvet jo at, man skal frigøre arealerne i både BIO’s gård og Mejerigaarden, for at kunne bruge disse meget attraktive arealer til andre formål end parkering.
  Jeg kunne sagtens se BIO’s gård overdækket, så man evt kunne bruge det til diverse arrangementer, bagagerumsmarked om søndagen, når nu søtorvet bliver bebygget i fremtiden, og måske en Bazar ala det man har i Aarhus Vest. Det ville kunne trække rigtig mange handlene til byen, og hjælpe den del af gågadesystemet med et stort antal potentielle kunder.

 2. Ved at grave parkeringen ned i Bio’s gård kan man få det hele. Jeg mener at parkering under torvet er et “præstige-projekt”, der vil ødelægge meget for byen mens udgravningerne foretages (Det er uforståeligt at det skal tage så lang tid at grave et lille hul). I Bio’s gård kan man grave parkeringen ned og samtidig lave et forum for forskellige aktiviteter ovenpå, det vil i den lave muligheder for bazar, markeder, Riverboat-telte osv osv, og der er rigelig plads at tage af. Og løsningen for nedkørsel og fra Vestergade er en go ide.

 3. Det med bio’s gård er isoleret set rigtig godt og kunne være et super fedt projekt. Men det kan bare ikke erstatte parkeringen under torvet.
  Parkeringen under torvet er et projekt med flere elementer, som en parkeringskælder under Bio’s gård ikke kan løse.
  Bl.a skal parkeringen under torvet gøre det muligt at koble søvej sammen med Chr 8.s vej, så man har mulighed for få et flow fra begge sider.
  Derudover er det meget vigtigt for det kommende City center at du har 2 ind og udkørsler i hver sin ende af byen, for på den måde at kunne kapere den forventelige strøm af kunder til centret – og ikke skabe store kødannelser ved Feks kun at kunne køre af Chr 8.s vej.
  I øvrigt ville hele torvet alligevel skulle graves op, da det under alle omstændigheder skulle renoveres helt fra bunden af, så den del ville under alle omstændigheder skulle udføres.
  Og helt ærligt, så tager projektet på torvet max 1.5 – 2 år og så har vi et super underjordisk parkeringsanlæg i minimum 70 år, som i den grad også kommer til at tilgodese butiksejerne omkring torvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *