Skoletorvet – og P-søgeringen

Skoletorvet – Silkeborgs nye oase

Hvor har det været dejligt de sidste par år at opleve forøget aktivitet på Skoletorvet med både illumination af Hugo Liisbergs store bronzeskulptur ‘Ørnebrønden’ fra 1931.

Stor ros til de mange involverede, Classique, galleriet, T.H. Langs m.fl., og det bør sætte skub i planen om, at inddrage Skoletorvet i det trafikfrie byrum, så det bliver et ‘rigtigt’ torv i sammenhæng med resten af latinerkvarteret.

Desværre er kommunens bedste ‘tilbud’ at arbejde hen imod ‘trafikdæmpende foranstaltninger’. Men hvorfor ikke lukke helt for trafikken på denne dejlige plet i byen?

Kommunen ser det ikke som en mulighed, fordi Hostrupsgade er en del af den såkaldte ‘P-søgering’ i Silkeborg. Et begreb der dog mest eksisterer i kommuneplanlæggernes hoveder, og ikke noget de almindelige trafikanter rigtig har opdaget, at vi har.

Ideen med ‘P-søgeringen’ er, at man skal kunne rundere ad Hostrupsgade-Drewsensvej-Christian 8.’s Vej-Søvej-Søgade-Hostrupsgade for at finde ledige parkeringsmuligheder. Men med området ved biblioteket omdannet til et bilfrit zebrastribet campus kun med adgang fra Amaliegade, er det eneste argument for at køre ad Hostrupsgade, at man skal finde ind i Bios Gård, og det kunne nøjes med at være fra krydset på Norups Plads og hen til indkørslen til Bios Gård.

Så der er ingen argumenter for ikke asap at få lukket Skoletorvet (selvfølgelig sammen med den vestlige del af Nygade) ind i det bilfrie byrum.

Så kan Hostrupsgade fra indkørslen til Bios Gård og hen til hjørnet af Nygade også blive gågade sammen med hele Skoletorvet – der kan skabes et fantastisk view, når man kommer fra banegården/busterminalen ad Estrupsgade og ind i hjørnet af Skoletovet, og hvor så belægningen fx går diagonalt over til hjørnet af Hostrupsgade/Nygade – som en åben portal, der byder velkommen.

Hvad så med ‘P-søgeringen’, vil nogen (måske) spørge. Jo, det har Silkeborg Kommune faktisk selv løst for flere år tilbage, ved at foreslå at den ’skubbes’ hen til Grønnegade og Toldbodgade (se kommunens eget kort nedenfor).

Og ellers er der helt givet heller ikke mange, der vil savne ‘P-søgeringen’, da ingen helt har opfattet, at den eksisterer …

Ved at lade vejen markeret med blåt være den smarte P-søgering, kan trafikken på Skoletorvet og Hostrupsgade begrænses til beboer- og varekørsel
Ved at lade vejen markeret med blåt være den ’smarte’ P-søgering, kan trafikken på Skoletorvet og det midterste af Hostrupsgade begrænses til beboer- og varekørsel.
Der kunne blive et fantastisk view, når man kom fra banegården, hvis Skoletorvet blev et rigtig torv med cafeer og den prægtige, nu belyste ørn i centrum.
Der kunne blive et fantastisk view, når man kom ad Estrupsgade fra banegården, hvis Skoletorvet blev et rigtigt torv med cafeer og den prægtige, nu belyste ørn i centrum.

 

En tanke om “Skoletorvet – og P-søgeringen”

  1. Tak til alle jer i visionsilkeborg, som kommer med gode, kreative og inspirerende forslag til gavn for vores by. Silkeborg en en skøn by med en skøn beliggenhed, men det er som om byen gang på gang bliver amputeret af kortsigtede løsninger uden fantasi, visioner og langsigtet planlægning. Håber I bliver ved og også presser på overfor politikerne.

    Bedste hilsener
    Karin Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *